ABF-möte: Välfärd, marknad och jämlikhet

Tid: Måndag 3 mars kl. 18.00

Plats: ABF-huset

De senaste decenniernas förändrade ägarstrukturer i välfärdssektorn är idag en het politisk fråga i Sverige. Välkommen på ett samtal utifrån boken Från konkurrens till kvalitet. Vägen till ökad jämlikhet i välfärden, red. Åsa-Pia Järliden och Katinka Hort (Tiden, 2013).

Två av antologins författare, Anne-Marie Lindgren och Göran Dahlgren, håller inledande presentationer. Dels kommer det att handla om hur välfärdssektorn i stort påverkas av att marknadsmekanismer får styra, dels mer specifikt om mekanismernas effekter på vården.  Även konsekvenserna av skillnaden mellan möjligheterna till vinst inom en privatfinansierad varusektor jämfört med inom en skattefinansierad tjänstesektor kommer att tas upp. Därtill kommer erfarenheter av vinstdriven sjukvård att presenteras, liksom förslag på förändringar som krävs för att göra vården mer jämlik.

Medverkande: Anne-Marie Lindgren, tidigare utredningschef vid Arbetarrörelsens tankesmedja och socialdemokratisk idédebattör

Göran Dahlgren, gästprofessor vid University of Liverpool. Han har tidigare bland annat varit departementsråd och chef för sjukvårdsenheten vid Socialdepartementet, folkhälsoråd vid Folkhälsoinstitutet samt arbetat inom SIDA och WHO.

Joel Malmqvist, ordförande för Socialdemokraterna  på Södermalm, leder seminariet.

ARRANGÖR

ABF Stockholm och S-föreningen Bättre och Jämlik Hälsa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s