ABF-möte 18 September: En kommission för jämlik hälsa-Vad kan Stockholm lära av malmö?

Sociala skillnader i hälsa är stora i hela Sverige. Bara i Stockholmsregionen finns skillnader i medellivslängd på upp till fem år mellan olika kommuner. Detta är moraliskt oförsvarbart, och går att förändra.

År 2008 startade Världshälsoorganisationen, under ledning av forskaren Michael Marmot, en global kommission med uppdraget att formulera vetenskapligt underbyggda strategier för att minska hälsoskillnaderna i världen. Arbetet har spridit sig. Sveriges första ”Marmotkommission” startade i Malmö år 2011, med namnet: Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö. I år presenterade den inte mindre än 24 mål och 72 åtgärder för att minska de sociala skillnaderna i hälsa.

S-föreningen Bättre och Jämlik Hälsa bjuder in till ett samtal om Malmös arbete och om vad som behöver göras i Stockholm. Är en ”Stockholmskommission” möjlig?

Deltar gör P-O Östergren, professor och kommissionär i Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö, Bo Burström, professor, Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting/Karolinska Institutet, Ebba Östlin, kommunalråd (S), Botkyrka kommun och Johan Sjölander, landstingspolitiker (S), Stockholms läns landsting.

Onsdag 18 september kl 18.00, ABF-huset, Sveavägen 41. Fri entré

ARRANGÖR

ABF Stockholm och S-föreningen Bättre och Jämlik Hälsa

Sveavägen 41, 2 Tr, 111 83 Stockholm, Sweden
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s